marți

Dieta japoneza

Dieta japoneza este o dieta sanatoasa si asigura in acelasi timp o pierdere in greutate destul de rapida. Trebuie tinuta minim trei zile consecutiv. Asadar, durata minima a acestei diete este de 3 zile, iar durata maxima, atat timp pana cand ajungeti la rezultatele dorite.

Are la baza principii de alimentatie pe care femeile din Japonia le aplica aproape in fiecare zi. Alimentele incluse in aceasta dieta sunt nutritive. Cu toate acestea, nu face parte din categoria dietelor usor de tinut. Ai nevoie de rabdare, perseverenta si dorinta de a scapa de kilogramele in plus care te pot afecta atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere psihic.

Rezultate: Dupa primele trei zile, cu ajutorul dietei japoneze veti scapa deja de povara a 3 kilograme, iar apoi slabirea se va face intr-un mod mai lent, dar sigur.

Alimentele de baza ale ale dietei japoneze sunt orezul si pestele, neavand o variatie foarte mare. Senzatia de foame nu iti va da batai de cap, deoarece orezul, prin continutul sau de glucide, iti va mentine starea de satietate pe tot parcursul zilei.

Ziua 1: Se fierb 250 grame de orez (fara ulei, sare sau alti aditivi), iar dupa ce s-a racit se adauga sucul unei lamai sau un mar ras. Cantitatea obtinuta se repartizeaza in mai multe portii pe care le veti consuma pe parcursul intregii zile. Alte alimente nu sunt permise in cadrul primei zile a dietei japoneze. Bineinteles, trebuie sa asiguri si hidratarea corespunzatoare a organismului: minim 2 litri de lichide, apa plata sau ceai neindulcit.



Ziua 2: Este ziua pestelui. Se consuma 500 grame de peste pregatit fie fiert, fie la gratar, asezonat cu lamaie si condimente. Este exclusa sarea. Poate fi mai dificil de trecut peste aceasta zi, deoarece nu iti produce aceeasi senzatie de satietate ca ziua de orez, dar vei beneficia insa din plin de aportul de minerale si acizi grasi esentiali continuti de peste.

Ziua 3: Se repeta prima zi a dietei japoneze. Aceeasi cantitate de orez fiert, repartizata in mod egal pe tot parcursul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu